Frankrijk viert de Bastille-dag op 14 juli 2018

Stichting DES te gast

De oprichters Stichting Diaspora Events vlnr Iwan Koswal en Christa Duyser-Pahlad

PARIJS, 18 juli 2018 – Frankrijk viert de Bastille-dag op 14 juli, stichting DES (Diaspora Events Suriname) sloot zich als één van de door Surinaamse Ambassade van de Republiek Suriname in Parijs als uitgenodigde organisaties aan als gast op hetdiplomatieke garden Party. Deze Garden party is een goed bezochte diplomatieke gebeurtenis met ambassadeurs en topdiplomaten geaccrediteerd in Frankrijk, vertegenwoordigers van internationale en regionale organisaties en prominente zakenmensen.

Op het evenement dat ook dit jaar gehouden werd in het Paviljon Royal en meer dan 1400 gasten uit de diplomatieke gemeenschap in Frankrijk bij elkaar heeft gebracht. De ambassade van de Republiek Suriname in Parijs heeft voor de tweede keer aan dit evenement meegedaan en had op dit evenement het Suriname paviljoen ingericht met Surinaamse export producten, waar er vele bezoekers naar toe kwamen om informatie te verkrijgen over het land Suriname, en dan wel over investeringen, landbouw, mijnbouw en toerisme.

Culturele groep Sweet Firi

Culturele groep Sweet Firi
Op tournee in Europa en uit Suriname hebben de bandleden van de culturele groep Sweet Firi een daverende optreden gegeven, waarvan er vele nog van over na praten. De ambassadeur, de Heer Reggy Nelson in Frankrijk en de genodigden waren erg enthousiast over het optreden van de groep, dat er zelf gedanst werd op de ritmische en opzwepende geluiden. En de ambassadeur was zeer trots op de bijdrage van personen/medewerkers die ertoe hebben bijgedragen dat het Suriname Paviljoen wederom vele bezoekers heeft gekregen. 

Ambassadeur Reggy Nelson schenkt een houtenkunst aan de organisatie

Het streven van de ambassadeur is om Surinaamse bedrijven en organisaties in Europa en Suriname ertoe te bewegen om zich bij de eerst volgende editie van het diplomatic Garden Party in Frankrijk op te geven om zo ons geliefde Republiek Suriname daar te promoten. Voor stichting DES was het een interessante en leerrijke ervaring. De stichting ziet uit naar de volgende editie.

Bezoekers hebben genoten van de culinaire keuken dat goed verzorgd werd door Patrick’s Richards (wel bekend als Patrick’s catering) uit Amsterdam zuidoost mogen genieten.

Een geweldige afsluiting van de dag op de ambassade van de Republiek Suriname op de muzikale tonen van onze Surinaamse diplomaten in Europa en bedrijfsleven.

Het Suriname pavijoen, waar velen heben ogen genieten van de Surinaamse culinaire keuken.

Op de hoogte blijven van de nieuwtjes en events ?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief !