Alle events

Volg alle events

Top

Diaspora Events - Events

Stichting Diaspora Events is een platform dat samenkomt in een symbiose van cultuur, gemeenschap en creativiteit. Met de ondersteuning van de overheid, organisaties, sponsoren, hulpdiensten, artiesten, kraamhouders en natuurlijk onze gemeenschap, streven we ernaar om een verscheidenheid aan boeiende en inspirerende evenementen te organiseren die de rijke diversiteit van onze diaspora vieren.

Welkom bij stichting Diaspora Events – jouw bestemming voor een rijke culturele ervaring! Wij zijn gepassioneerd over het verbinden van artiesten en kunstenaars van over de hele wereld, en het vieren van de diversiteit die onze samenleving zo uniek maakt. Ontdek hieronder onze opwindende projecten en evenementen:

Onze projecten zijn gericht op het ondersteunen van lokale artiesten en kunstenaars, hen een podium bieden om hun talenten te tonen en hun creativiteit te laten floreren. Door middel van diverse kunstvormen willen we verhalen vertellen, verbindingen leggen en nieuwe perspectieven ontdekken.

Een van onze meest geliefde evenementen is de Multiculturele dag, waarbij verschillende culturen samenkomen om hun tradities, muziek, dans en keuken te delen. Het is een viering van diversiteit en inclusie, waar iedereen welkom is om deel te nemen en te genieten van wat onze gemeenschap te bieden heeft.

Suriname aan de waterkant is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en cultuur van Suriname, met een focus op de band tussen het land en het water. Van traditionele gerechten tot muzikale optredens, dit evenement neemt je mee op een reis door de smaken en geluiden van Suriname.

Taste of the Caribbean is een culinair festijn dat de heerlijke smaken van het Caribisch gebied naar voren brengt. Met een scala aan gerechten, van jerk chicken tot tropische cocktails, is dit een viering van de levendige en kleurrijke keuken die de Caribische cultuur zo uniek maakt.

Voor de jongeren in onze gemeenschap is er Young Mission, een programma dat zich richt op het inspireren en ondersteunen van jonge talenten. Van workshops en masterclasses tot optredens en netwerkevenementen, Young Mission moedigt jongeren aan om hun passies na te streven en hun stem te laten horen.

Last but not least, ons jaarlijkse hoogtepunt: het Diaspora festival. Dit is een viering van alles wat onze gemeenschap te bieden heeft, met optredens van lokale en internationale artiesten, kraampjes met heerlijk eten en ambachtelijke producten, en activiteiten voor het hele gezin. Het Diaspora festival is een viering van verbondenheid, diversiteit en trots op onze roots.

Sluit je aan bij Diaspora Events en vier met ons de rijkdom van onze cultuur, de kracht van onze gemeenschap en de oneindige mogelijkheden van onze diaspora. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op onze volgende bijeenkomst!

Ontdek de niet te missen projecten

Project Multicultureledag Wijnegem in België

Stichting DES in samenwerking met Wimakandra VZW

Lees meer

Project Suriname a/d Waterkant

Momenten, herinneringen, warmte & gezelligheid. Beleef het weer.

Lees meer

Inspiratie

Het loket voor personen van Surinaamse afkomst (PSA)

Lees meer

Project Taste of the Caribbean

Goed en lekker eten een echte explosie van smaken en geuren

Lees meer

Project Young Mission Events

DES in samenwerking met Young Mission Events

Lees meer

Project Diaspora festival België

Festival voor de totale multiculturele gemeenschap

Lees meer

Op de hoogte blijven van de nieuwtjes en events ?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief !